Rizzo Ratten Opvang.

De aanschaf van de ratjes.

Het is zeer belangrijk waar u uw ratjes haalt en voor wat voor geslacht u kiest. Ik raad sterk af om de ratjes in een dierenwinkel te kopen. Koop uw ratjes bij een goede rattery. Dit omdat ze in een rattery al zeer vroeg handtam gemaakt worden en omdat u dan niet met broodfok te maken heeft en de ratjes gezond zullen zijn. Bij een dierenwinkel krijgen ze namelijk niet de aandacht die ze zo hard nodig hebben. Kies ook altijd voor ratjes van hetzelfde geslacht. Dames bij dames, heren bij heren. Dit uiteraard om te voorkomen dat u ineens geconfronteerd wordt met nestjes met jonkies. Een rat werpt namelijk een nest van minimaal 10 rittens.

Mannetjes.

Mannetjes ratten zijn kalmer en aanhankelijker dan vrouwtjes. Ze zijn graag lui en zitten graag op uw schoot of schouder. Ze zijn echter wel iets minder zindelijk dan de vrouwtjes, en ruiken ook iets sterker. Maar als de kooi regelmatig wordt schoongemaakt zult u hier weinig of geen last van hebben. Veel mensen vinden het echter een nadeel dat de geslachtsorganen van een mannetje zo prominent te zien zijn, maar dat is gewoon wennen.

Vrouwtjes.

Vrouwtjes zijn nieuwsgieriger en drukker in de omgang en kunnen moeilijk stil zitten. Ze zullen constant aan het onderzoeken en ontdekken zijn. Doordat ze zo op onderzoek uit zijn maken ze vaker dingen mee en zult u vaker om ze moeten lachen. Beide geslachten zijn heel erg tam en bijten alleen als ze heel erg in de knel zitten. Alleen als ze bij een goed adres gehaald worden zult u hier geen last van hebben, immers ze hebben de aandacht gekregen die ze nodig hebben. Het is ook heel belangrijk om niet een ratje alleen aan te schaffen. Ze moeten minimaal met 2 worden aangeschaft, omdat ratten groepsdieren zijn en zeer sociaal zijn. Ook raad ik ten sterkste aan om u eerst goed in te lezen over de omgang met de ratjes. Vaak worden ratjes voor de kinderen aangeschaft die echter zeer snel op ze uitgekeken kunnen zijn en dan komt de verzorging hoofdzakelijk op de ouders neer. Dat hoeft geen probleem te zijn als de ouders ook gek op deze kleine rakkers zijn. Dan zult u heel veel plezier aan deze knagertjes beleven.